Что нового?
[19.04.2024]
Где купить диплом по среднем образовании? (0)
[18.04.2024]
blacksprut (0)
[14.04.2024]
Shanemug (0)
[12.04.2024]
EarnestSaf (0)
[10.04.2024]
В каком месте заказать бумага по среднем учении? (0)
Главная » 2013 » Июль » 16 » Головне управління Держсанепідслужби у Луганській області інформує:
07:00
Головне управління Держсанепідслужби у Луганській області інформує:

Головне управління Держсанепідслужби у Луганській області інформує:

За інформацією Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (ВООЗ) групою дослідників Міжнародного комітету з таксономії вірусів для нової коронавірусної інфекції введено назву «коронавірус респіраторного синдрому Близького Сходу» (далі – MERS-CoV*). Станом на 17 червня 2013 року за даними ВООЗ зареєстровано 68 лабораторно підтверджених випадків інфікування людей MERS-CoV у світі, із них 38 випадків закінчились летально.

Географічно вірус локалізується переважно в країнах Аравійського півострова. Так, найбільша кількість постраждалих, як і раніше, залишається в Саудівській Аравії. У Катарі, Йорданії, Великобританії, ОАЕ, Франції та Тунісі спостерігаються поодинокі випадки інфекції, переважно, пов'язані з поїздками до Саудівської Аравії.

Джерело інфекції поки що невідоме. Існує припущення, що новий вірус походить від кажанів. Цілком ймовірно, що вірус перейшов з кажанів на проміжні види тварини-хазяїна (принаймні на Близькому Сході), від яких, згодом заразилися люди. Фахівці висловлюють припущення, що вірус може адаптуватись, та набути здатності до передачі від людини до людини.

Коронавірусна інфекція – це гостре вірусне захворювання з переважним ураженням верхніх дихальних шляхів, частіше у вигляді риніту або гастроентериту. Механізми передачі інфекції - повітряно-краплинний і фекально-оральний.  Природна сприйнятливість людей висока, до збудника чутливі усі вікові групи населення. Постінфекційний імунітет носить типоспецифічний характер.

Для інфекції характерна сезонність з піком у зимові та весняні місяці. Описані спалахи, що протікають лише з симптомами ураження шлунково-кишкового тракту, у дітей та обслуговуючого персоналу лікарень і дитячих установ.

Інкубаційний період обмежений 2-3 днями. При аерогенному механізмі зараження характерні нездужання, помірний головний біль, біль при ковтанні, чихання, виражена ринорея. Інтоксикація слабка, температура тіла частіше нормальна або субфебрильна. Загальна тривалість проявів не перевищує 5-7 днів.

У дітей іноді виникає симптоматика ураження нижніх відділів дихального тракту: кашель, біль у грудях при диханні. При огляді можна виявити шийний лімфаденіт, запальний процес у гортані, сухі свистячі хрипи в легенях.

ВООЗ рекомендує медичним працівникам приділяти особливу увагу  хворим на гострі респіраторні інфекції, які повернулись з регіонів, де було зареєстровано випадки MERS-CoV.

В даний час ВООЗ оцінює зазначену ситуацію як таку, що має серйозний вплив на здоров'я людини, який набуває міжнародного значення, але не перешкоджає міжнародним поїздкам або торгівлі. Разом з тим, відзначається, що механізм передачі інфекції залишається у стадії вивчення, що не виключає небезпеки інфікування людей при знаходженні в епідеміологічно-неблагополучних країнах.

При виявленні симптомів, що характерні для   коронавірусної інфекції слід негайно звертатися до медичного закладу.

 

 

 

 

 

Головне управління Держсанепідслужби

 у Луганській області

Просмотров: 487 | Добавил: Анна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz