Что нового?
[14.04.2024]
Shanemug (0)
[12.04.2024]
EarnestSaf (0)
[10.04.2024]
В каком месте заказать бумага по среднем учении? (0)
[10.04.2024]
Где возможно заказать аттестат по среднеобразовательном учении? (0)
[09.02.2024]
Мы предоставляем услуk (0)
Главная » 2013 » Ноябрь » 18 » Колегії МОЗ України з питань організації трансфузійної допомоги населенню України
21:05
Колегії МОЗ України з питань організації трансфузійної допомоги населенню України
14-15 листопада 2013 року в м. Луганську відбулося засідання Колегії МОЗ України з питань організації трансфузійної допомоги населенню України. 
Разом із міністром охорони здоров’я України Богатирьовой Раїсой Василівной засідання Колегії очолили Толстанов Олександр Костянтинович (заступник міністра охорони здоров’я України), Сердюк Андрій Михайлович (президент Національної академії медичних наук України), Пристюк Володимир Миколайович (Голова Луганської державної адміністрації), Малиш Павло Миколайович (директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації), Голенко Валерій Миколайович (Голова Луганської обласної ради).
Засідання Колегії було присвячено темі безпеки та якості компонентів та препаратів донорської крові, станом забезпеченості населення та перспективам розвитку трансфузіології.

Толстанов О.К. виступив з доповіддю на тему «Стан діяльності щодо забезпечення населення безпечними та якісними компонентами і препаратами донорської крові. Проблемні питання транс фузійної допомоги та шляхи їх вирішення».
Новак В.Л. – головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з спеціальностей «Гематологія. Трансфузіологія», директор ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України» проаналізував стан скринінгу донорської крові на наявність маркерів гемотрансмісивних інфекцій.
Малиш П.М. розповів про організаційні аспекти надання трансфузійної допомоги у Луганській області.
Костін О.І. – завідуючий відділенням переливання крові Московської клінічної лікарні ім. С.П. Боткіна поділився досвідом Російської Федерації стосовно нових підходів, інноваційних технологій щодо забезпечення ефективної інфекційної безпеки компонентів крові.

Наприкінці засідання міністр охорони здоров’я України Богатирьова Р.В. зазначила, що у Луганській області можуть створити потужний центр для виробництва препаратів крові для всієї України та сусідніх стран. Вона пообіцяла що буде підготовлена пропозиція Президенту України та уряду з тим, щоб дали підтримку і ресурс таким центрам, які є в Луганській та Київській областях. Важливо також, щоб це було окупне і безпечне виробництво.



--
Просмотров: 491 | Добавил: enot | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz