Что нового?
[18.04.2024]
blacksprut (0)
[14.04.2024]
Shanemug (0)
[12.04.2024]
EarnestSaf (0)
[10.04.2024]
В каком месте заказать бумага по среднем учении? (0)
[10.04.2024]
Где возможно заказать аттестат по среднеобразовательном учении? (0)
Главная » 2014 » Ноябрь » 22 » Наносрібло, що часто додається в пристрої для очищення води, здатне привести до розладу кишечника.
14:49
Наносрібло, що часто додається в пристрої для очищення води, здатне привести до розладу кишечника.

Біолог Віргінія Уолкер і постдок Пранаб Дас з університету Квін показали, що наносрібло, що часто додається в пристрої для очищення води, здатне привести до розладу кишечника.


 


Відкриття важливо, оскільки люди піддаються впливу наночастинок щодня. 
Наносрібло також використовується в біомедичних пристроях, іграшках, сонцезахисному кремі, косметиці, одязі та інших речах.

«Навіть при вельми низькій концентрації наносрібла ми спостерігали розлад кишечника, що вельми дивно», повідомив доктор Дас. "Ми перші, хто виявив і дослідив дану проблему. Це важливо, оскільки кожен день ми піддаємося впливу все більшого числа наночастинок різними шляхами, включаючи дихання, прямий контакт або харчування".
Для проведення дослідження вчені використовували ще одне відкриття університету Квін, rePOOPulate, зроблене Елейн Петроф. rePOOPulate - це штучна заміна стула, який доктор Петроф розробила для лікування інфекцій, що викликаються бактерією C. difficile. В даному випадку штучний стул використовувався для виявлення впливу наночастинок на людський кишечник.
Дослідження показало, що добавка наносрібла знизила метаболічну активність в штучному стулі, перемішала жирні кислоти і значно змінила популяцію бактерій. Дана інформація може привести до розуміння того, як наночастинки здатні впливати на екосистему кишечника.
«Немає жодних сумнівів, що наносрібло зміщує бактеріальне співтовариство, однак вплив поглинання наносрібла на наше довгострокове здоров'я досі невідомо», сказала доктор Уолкер. "Це нам ще належить досліджувати".
Результати роботи опубліковані в виданні Journal of Nanomedicine and Nanotechnology.
Джерело: mednovelty.ru

Просмотров: 407 | Добавил: | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz