Что нового?
[25.04.2024]
Куда купить аттестат о среднеобразовательном учении? (0)
[19.04.2024]
Где купить диплом по среднем образовании? (0)
[18.04.2024]
blacksprut (0)
[14.04.2024]
Shanemug (0)
[12.04.2024]
EarnestSaf (0)
Главная » 2014 » Октябрь » 31 » В ОДЕСІ ВІДБУЛИСЯ МАСШТАБНІ МІЖВІДОМЧІ ТРЕНУВАЛЬНІ НАВЧАННЯ З ВІДПРАЦЮВАННЯ ДІЙ У ВИПАДКУ ВИЯВЛЕННЯ ХВОРОГО НА ЕБОЛУ
13:20
В ОДЕСІ ВІДБУЛИСЯ МАСШТАБНІ МІЖВІДОМЧІ ТРЕНУВАЛЬНІ НАВЧАННЯ З ВІДПРАЦЮВАННЯ ДІЙ У ВИПАДКУ ВИЯВЛЕННЯ ХВОРОГО НА ЕБОЛУ

В ОДЕСІ ВІДБУЛИСЯ МАСШТАБНІ МІЖВІДОМЧІ ТРЕНУВАЛЬНІ НАВЧАННЯ З ВІДПРАЦЮВАННЯ ДІЙ У ВИПАДКУ ВИЯВЛЕННЯ ХВОРОГО НА ЕБОЛУ


30 жовтня 2014 року в Одесі відбулися масштабні міжвідомчі тренувальні навчання з відпрацювання алгоритму дій у випадку виявлення хворого з підозрою на хворобу, спричинену вірусом Ебола.


В навчаннях взяла участь директор Департаменту медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Світлана Хотіна, а також представники Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Одеській області, управління держсанепідслужби на водному транспорті, управління охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації, департаменту охорони здоров’я Одеської міськради, епідеміологи та санітарні лікарі з всієї України.
Як зазначила Світлана Хотіна, наразі актуальної загрози занесення вірусу Ебола в Україну немає, однак відповідні санітарно-епідеміологічні та інфекційні служби повинні мати відпрацьований чіткий алгоритм реагування та взаємодії при виявленні випадку захворювання, спричиненого вірусом Ебола, та інших хвороб, що мають міжнародне значення.
«Метою навчання є відпрацювання системи епідеміологічної безпеки для всієї України. Вибір бази для проведення тренінгу обумовлений тим, що Одеса є портовим містом з річним торгівельним обігом більше дев’яти тисяч кораблів. Тривалість рейсів зазвичай перевищує інкубаційний період для інфекційних захворювань, крім того, кожен десятий корабель має пунктом заходу країни африканського континенту. За цих умов і митні служби, і лікарі-епідеміологи та інфекціоністи мають добре володіти механізмами протидії небезпечним інфекційним хворобам», - сказала представник МОЗ.


Навчання відбулося в три етапи, перший з яких проводився в Одеському морському порту. Згідно з легендою навчань, саме сюди з гвінейського порту Конакрі прибув сухогруз «Вестерн Копенгаген», на борту якого знаходився хворий з ознаками лихоманки Ебола. Адміністрація та санітарно-епідеміологічна служба порту продемонстрували схему інформування та проведення протиепідемічних заходів у вогнищі інфекції, визначення порядку сортування та організації термінової госпіталізації хворих та ізоляції контактних осіб.
На другому етапі було розгорнуто госпітальну базу в Одеській міській клінічній інфекційній лікарні. Хворого сучасною машиною швидкої допомоги було госпіталізовано до ізольованого боксу лікарні.
На третьому етапі було задіяно співробітників Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. І.І. Мечникова, за участі яких було відпрацьовано схему забору аналізів, їх упаковки та транспортування до спеціалізованої лабораторії. На базі протичумного інституту в Одесі також відбувся навчальний семінар, на якому було продемонстровано користування костюмами інфекційного захисту.
Міністерство охорони здоров’я України сподівається, що цей семінар стане взірцем організації протиепідемічних засобів із запобігання небезпечних інфекційних хвороб для лікарів усіх регіонів країни. За матеріалами навчання буде створено учбовий фільм.
Прес-служба МОЗ України

 

Просмотров: 401 | Добавил: Анна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz